TRADITIONER

En tradition er en tilbagevendende gentagelse af en glædelig begivenhed. Det er vores erfaring, at både børn og voksne nyder godt af genkendelsens glæde, og derfor har vi en del faste traditioner i vuggestuen. Vi synes festerne er et fælles ansvar for forældre og personale og forventer derfor, at I giver en hånd med i opstilling, afvikling og oprydning. Vi sætter ambitionsniveauet efter, hvor mange voksne vi er til at afvikle festen. Børnene har altid første prioritet og det vigtigste er at de har en god dag. Når forældrene er kommet, har de ansvaret for deres eget barn. Indendørsarrangementer er ”kun” for personale, børn, forældre, søskende p.g.a. trange pladsforhold. Til udendørsarrangementer er også bedsteforældre, tanter, onkler og ”older” velkomne. 

SOMMERFEST er for både børn, personale, forældre og søskende. ”Gamle” børn og deres forældre er også velkomne. Sommerfesten starter med fælles kaffe- og kagebord, som man kan nyde, mens børn og barnlige sjæle kan prøve kræfter med de opstillede boder. Hver familie medbringer en lille gave pr. barn til fiskedammen. Med hensyn til mad beslutter vi hvert år hvordan det foregår. Der kan købes drikkevarer.

JULEFEST er forbeholdt indskrevne børn og deres forældre og søskende ( p.g.a. den begrænsede plads indendørs). Der er gløgg, æbleskiver, pebernødder, småkager og saftevand. Julemanden kommer forbi med en slikfri godtepose og vi danser om det pyntede juletræ på legepladsen  med lommelygter. 

FROKOSTER er en tradition for børn og personale. Omkring højtiderne (jul og påske) spiser alle i vuggestuen mad samlet på èn stue. 

NYTÅRS-KUR for børn og personale holdes om formiddagen den første hverdag i det nye år. Børnene må gerne have nytårshat og fint tøj på. Vi skåler i hyldeblomst saft eller vand, spiser kransekage og synger vores egen nytårssang.. 

FASTELAVN fejres ved at børn og personale slår ”Katten af tønden” om formiddagen. Børnene møder udklædte, hvis de har lyst. Om eftermiddagen er der fastelavnsboller, saftevand, kakao, kaffe og te for forældre, børn og søskende.    

FØDSELSDAG er en vigtig tradition. Barnet kan have noget med at dele ud, men det skal ikke være for meget og IKKE SLIK. ( Spørg evt. personalet på stuen, hvis I mangler ideer). Vi synger fødselsdagssang og råber HURRA. Hvis man har lyst til at invitere stuen hjem til fødselsdag siger vi ja tak til invitationen – det er super hyggeligt at være på hjemmebesøg. Vi kan naturligvis ikke bestemme, hvad I evt. serverer, når vi kommer på besøg, men vi vil godt opfordre jer til at undlade slik. 

STOREPLANTEDAG afholdes i foråret. Hvert barn og bedsteforældre har en blomst med, som de planter rundt omkring i kasse og krukker på legepladsen. Der er kaffe og kage.                   

AFSKEDSFEST holder alle børnene og hele personalet for barnet på den sidste dag i vuggestuen. Vi samles på barnets stue og synger vores egne afskedssange og nogle af barnets yndlingssange. De voksne har hver især skrevet nogle ord om barnet på et rødt hjerte, det læser vi op og barnet får en ”gave”. Vi deler riskager eller lign. ud og drikker vand. Om eftermiddagen kan barnet evt. dele noget ud på stuen (IKKE SLIK) 

Del siden